14 januari 2015

Hallo allemaal,

WoensdagmidAnton vertelt over huiden2dag 14 jan. zijn we gestart met de nieuwe jeugdnatuurclub Sallandse Heuvelrug.
9 enthousiaste jongens en meisjes deden mee. Hartstikke leuk!
Na een korte kennismaking met elkaar en de begeleiding vertelde Anton van het Natuurdiorama in Holten iets over geweien en huiden van verschillende herten.Vooral die grote, zware geweien waren best heel stoer!
De jongens en meisjes moesten alle geweien en huiden bij de goede foto´s leggen en dat was soms wel even zoeken. Toch lukte dat best nog wel goed.Anton legde ons daarna uit welk gewei en welke huid bij welk hert hoorde. We mochten alles voelen en vasthouden.Anton vertelde ons dat we maar een keer moesten langskomen. En dat doen we! Want dan kunnen we ook gaan kijken of rendieren kunnen vliegen….Daarna gingen we naar de sterrenwacht. Willy en Jan lieten ons het planetarium zien en we leerden er iets over de sterrenbeelden en de planeten. Maar daar gaan we de volgende keer veel meer over leren. Daar is nog zoveel over te vertellen…
Henny vertelt over vogelsOok het IVN was erbij. Wat is nou het IVN? Dat kon Henny ons goed vertellen. We mochten door een grote verrekijker op pootjes kijken want Henny weet alles over weidevogels. We konden alle vragen aan hem stellen die we hadden over vogels. Hij liet ons ook de kieviet zien. In maart neemt hij ons mee naar het Wierdense veld en mogen we zelf vogels gaan kijken door een verrekijker.Als afsluiting nam Hanneke van het Staatsbosbeheer ons mee naar buiten. Stil zijn, luisteren en speuren. Wat hoor je? Wat zie je?, ruik je? Best moeilijk hoor om stil te zijn, maar dat ging heel erg goed.Ondertussen zochten we naar een steen waar we een spel mee deden. Ook bekeken we verschillende veren. Wat zijn er dan veel verschillende! Het natuurschilderij van gezochte dingen uit de natuur werd ook heel mooi.Het was een leuke, gezellige maar vooral een leerzame middag. Een fantastische start van deze mooie club!

Tot de volgende keer!

De begeleidsters van de Jeugdnatuurclub Gerrie en Danita

Anton vertelt Anton vertelt over huiden2 Henny vertelt over vogels Gespannen aan het kijken en luisteren

Geef een reactie