Programma

Hieronder staat het programma voor de maandelijkse activiteiten. Wil je graag deelnemen aan de eerstvolgende activiteit? Ga dan in het menu naar aanmelden en meld je aan.

Woensdag 14 maart 2018.

Lente in aantocht.
Het is al maart. De natuur is wakker aan het worden. Ondanks de maartse buien zijn de eerste knoppen al weer goed te zien. De dieren zijn uit hun winterslaap en scharrelen al weer door de bossen op zoek naar voedsel. De vogels zingen uit volle borst, en misschien wordt er zelfs al weer een nestje gebouwd om eitjes te leggen. De boswachter weet precies waar je moet zoeken, en hoe je de lente thuis kan helpen.
Deze woensdag gaan we met Natuurmonumenten op pad. De boswachter neemt je mee het bos in en gaat samen met jou op zoek naar de eerste tekenen van de lente. Ga jij ook mee?

Waar: Informatieschuur De Pas, Molenweg 2, 7448 RE Haarle
Aanvang: 14:30 uur

 

Woensdag 11 april 2018.

De drie verdiepingen van het bos.
Woensdag 11 april staat in het teken van het bos. Het leven in een bos vindt plaats in drie verdiepingen. Wat leeft er rond de wortels van een boom? Wie kruipt en klimt er in de struiken? En hoe leeft dat kleine vogeltje dat altijd hoog in de bomen zit, in de bovenste verdieping? In de winter zijn veel bomen kaal maar nu, in april, komen de blaadjes terug. Daar gaan we het ook over hebben én ontdekken.

Waar: Natuurmuseum Holterberg
Aanvang: 14:30 uur

 

Woensdag 9 mei 2018.

Eten uit de natuur.
Wij gaan tegenwoordig naar de supermarkt om onze boodschappen voor het eten te halen. Vroeger had bijna iedereen een moestuin of de mensen gingen naar het bos en weide om hun eten te verzamelen. Nog steeds zijn er heel veel eetbare planten, bessen en noten te vinden in de natuur. Vandaag gaan we met Staatsbosbeheer op pad om eens te kijken of wij ook in het bos eetbare planten kunnen vinden. Enne… misschien gaan we ook wel wat lekkers klaarmaken en opeten.

Waar: Buitencentrum
Aanvang: 14:30 uur

 

Woensdag 13 juni 2018.

Waarnemen in de natuur/ De natuur waarnemen.
Vanmiddag gaan we de natuur eens bekijken door het oog van de lens. Wat zie jij en hoe leg jij dat vast met je fototoestel of de camera van je telefoon. In de natuur zijn onderwerpen genoeg! Hoe maak je een mooie foto en wanneer is een foto een mooie foto?
Hoe nemen wij de natuur waar? Niet alleen door te kijken! En hoe nemen dieren de natuur om hen heen waar?

Waar: Buitencentrum
Aanvang: 14:30 uur

Reageren is niet mogelijk