Programma

Hieronder staat het programma voor de maandelijkse activiteiten. Wil je graag deelnemen aan de eerstvolgende activiteit? Ga dan in het menu naar aanmelden en meld je aan.

Woensdag 13 december 2017.

Natuurbeheer en bomen.
Het kan al best koud zijn in december maar toch gaan we naar buiten! Doe kleren aan die je goed warm houden. We gaan op een bijzondere manier naar de startplaats van de activiteit van vanmiddag. Bello het treintje brengt ons er vanaf het Buitencentrum naartoe!
De activiteit die we gaan doen, houdt je ook warm. We gaan met een paar grote (wijze) mannen van het IVN onderhoud plegen aan de heide. Eerst gaan ze vertellen waarom jullie zo nodig zijn bij het onderhoud. Kan dat niet door een machine gedaan worden? Of door dieren? Misschien voel je je wel de schaapjes van de dag!
Na die uitleg gaan we lekker actief boompjes zagen en trekken. Hoe dat precies gaat hoor je daar. Het lijkt ons een mooie activiteit waarin we vast ook nog wel iets warms te drinken krijgen.

P.S. Deze activiteit kan ook heel goed door meiden gedaan worden, dus laat je niet afschrikken! Het wordt leuk en gezellig.

Waar: Buitencentrum
Aanvang: 14:30 uur

 

Woensdag 10 januari 2018.

“Enge” dieren.
Ooit al eens een slang geaaid? Of een vogelspin op je hand gehad? Een baardagaam geknuffeld of een echte schorpioen gezien? Het kan allemaal in deze superleuke activiteit met al deze dieren! Willem Oevering van W.O. Animalia komt op bezoek met zijn huisdieren. Naast het aanraken en zien van de dieren wordt er van alles verteld over deze bijzondere huisdieren. Na afloop weet je er bijna evenveel van als Freek Vonk!
Dus kom naar deze bijzondere activiteit en maak kennis met deze leuke beestjes.

Waar: Buitencentrum
Aanvang: 14:30 uur

 

Woensdag 14 februari 2018.

GPS – tocht: Speurders van Twilhaar.
Ga mee terug in de tijd en kijk welke sporen in het gebied Twilhaar zijn achter gelaten! De GPS brengt jullie naar de verstopte letterboxen waarin opdrachten zitten die je laten onderzoeken wat  zich hier heeft afgespeeld en wat er nog te vinden is. Hoe werd er geleefd? Wie waren de keuterboeren? Speur mee en kom er achter!

Waar: Speelweide Paltheweg ( afslag tegenover de Rendac)
Aanvang: 14:30 uur

 

 

Woensdag 14 maart 2018.

Op pad met Natuurmonumenten.
Deze woensdag gaan we met Natuurmonumenten op pad. Er wordt nog gewerkt aan het programma van deze vast weer leuke middag.

Waar:
Aanvang: 14:30 uur

 

 

 

Woensdag 11 april 2018.

De drie verdiepingen van het bos.
Woensdag 11 april staat in het teken van het bos. Het leven in een bos vindt plaats in drie verdiepingen. Wat leeft er rond de wortels van een boom? Wie kruipt en klimt er in de struiken? En hoe leeft dat kleine vogeltje dat altijd hoog in de bomen zit, in de bovenste verdieping? In de winter zijn veel bomen kaal maar nu, in april, komen de blaadjes terug. Daar gaan we het ook over hebben én ontdekken.

Waar: Natuurmuseum Holterberg
Aanvang: 14:30 uur

 

Woensdag 9 mei 2018.

Eten uit de natuur.
Wij gaan tegenwoordig naar de supermarkt om onze boodschappen voor het eten te halen. Vroeger had bijna iedereen een moestuin of de mensen gingen naar het bos en weide om hun eten te verzamelen. Nog steeds zijn er heel veel eetbare planten, bessen en noten te vinden in de natuur. Vandaag gaan we met Staatsbosbeheer op pad om eens te kijken of wij ook in het bos eetbare planten kunnen vinden. Enne… misschien gaan we ook wel wat lekkers klaarmaken en opeten.

Waar: Buitencentrum
Aanvang: 14:30 uur

 

Woensdag 13 juni 2018.

Waarnemen in de natuur/ De natuur waarnemen.
Vanmiddag gaan we de natuur eens bekijken door het oog van de lens. Wat zie jij en hoe leg jij dat vast met je fototoestel of de camera van je telefoon. In de natuur zijn onderwerpen genoeg! Hoe maak je een mooie foto en wanneer is een foto een mooie foto?
Hoe nemen wij de natuur waar? Niet alleen door te kijken! En hoe nemen dieren de natuur om hen heen waar?

Waar: Buitencentrum
Aanvang: 14:30 uur

Reageren is niet mogelijk