Programma

Hieronder staat het programma voor de maandelijkse activiteiten. Wil je graag deelnemen aan de eerstvolgende activiteit? Ga dan in het menu naar aanmelden en meld je aan.

 

Woensdag 13 maart 2019

Seizoenen

Over een week begint op 21 maart de lente. Wat hebben de seizoenen met de sterrenhemel te maken? Kun je het hele jaar dezelfde sterren zien? Welk sterrenbeeld heb jij? Vanmiddag gaan we op bezoek bij de Sterrenwacht Hellendoorn en daar weten ze de antwoorden op deze en nog veel meer vragen over het heelal. We gaan aan het werk met een opdracht die duidelijk maakt hoe groot (of klein) de zon en de planeten zijn en hoe ver ze uit elkaar staan. Daarna bekijken we dat in het planetarium.

Waar: Sterrenwacht Hellendoorn Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Aanvang: 14.30 uur

Woensdag 10 april 2019

Vogels

Op deze middag gaan we ons verdiepen in vogels. Welke ken je? Hoe zien ze eruit?  Daarna ga je zelf ontdekken waarom  ze verschillende soorten snavels hebben. Natuurlijk is dat niet voor niets. Dat is zo prachtig aan de natuur. Als je de vraag over de snavel beantwoord hebt, door zelf te ervaren waarom een soort snavel nodig is, dan weet je ook waarom dit rare gereedschap op de pagina staat. Daarna gaan we naar buiten om te horen en kijken welke vogels we kunnen vinden. Vogelkenner Karin gaat ons daar bij helpen. Heb je thuis nog een vogelgeluid opgenomen? Neem dat dan mee! Ik durf te zeggen dat Karin ze allemaal kent. Een leerzame en leuke vogel-doe-middag.

Waar: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Aanvang: 14.30 uur

 

 Woensdag 8 mei 2019

Vanmiddag zijn we te gast bij Natuurmonumenten. Het programma van deze middag is op dit moment nog niet bekend.

Waar:
Aanvang:

 

Woensdag 12 juni 2019

Verhalen van de Holterberg

Woensdag 12 juni neemt de Verhalenverteller  van Natuurmuseum Holterberg jullie mee diep de Holterberg in. In het museum, verstopt in een diorama is een verhalenput. Vol met spannende verhalen over de Holterberg. We gaan naar het Numendal, daar heeft vroeger de heks Old Minneke gewoond. Onder een grote stapel stenen is iets bijzonders begraven. Wil je weten wat daar begraven is en nog veel meer? Ga dan mee met de Verhalenverteller van Natuurmuseum Holterberg.

Waar: Natuurmuseum Holterberg
Aanvang: 14.30 uur

Reageren is niet mogelijk