Programma

DE EXCURSIES VAN APRIL EN MEI GAAN NIET DOOR

8 april: Natuurbelevenissen (IVN)

Als je in een bos loopt, zie je van alles, maar weet je dat je ook heel veel kunt horen, voelen, ruiken en zelfs proeven? We gaan dus op ontdekkingstocht! Afbeeldingsresultaat voor bos ruiken kinderen

13 mei: IJstijd (Staatsbosbeheer)

De reus van Salland. Kennen jullie de film Ice Age en het verhaal van de reus van Salland? De reus zou een zak zand hebben neergegooid en zo zou de Sallandse Heuvelrug zijn ontstaan. Of was het toch die grote gletsjer die er voor zorgde dat er een grote ‘berg’ zand in het landschap ligt? Samen we gaan op zoek naar de sporen van de ijstijden zoals zand, stenen en bergen en dalen.

Buiten allerlei ‘spelopdrachten’ en informatie over/rond de ijstijden, stenen op de Sallandse heuvelrug. Stenen zoeken, en determineren, zand zeven.

Afbeeldingsresultaat voor stenen ijstijd

10 juni: Sporen (Natuurmonumenten)

Broertjes- en zusjesdag! Vandaag mogen ook de jongere kinderen (vanaf groep 3) een keer meekomen.

Je eigen voetspoor in de modder ken je vast wel, maar van welk dier is dat spoor dat je in het bos tegen komt? In de natuur kun je heel veel sporen ontdekken zoals pootafdrukken, uitwerpselen, veren, aangevreten dennenappels en braakballen. Ze vertellen je welke dieren hier leven, wat hij gegeten heeft of waar hij woont. Met sporenkaarten en een loepbakje in onze tas, gaan we op zoek naar sporen in de natuur.

Afbeeldingsresultaat voor diersporen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.