12 oktober 2016

Paddenstoelen safari

Met 12 kinderen en Anton van het Natuurdiorama heerlijk het bos in geweest. Anton gaf ons allemaal een papieren zak want er moesten boodschappen gedaan worden in het bos!

Het begon al goed want er stond tamme kastanje bij start van de wandeling. Even met z’n allen schudden en ze vlogen om onze oren. Je kunt ze eten door de bakken, maak er eerst een paar gaatjes in de barst dan vliegen ze de pan niet uit. Maar rauw kan ook en dat is ook best lekker hé, Colin?

Verder zagen we gelukkig nog best wat paddenstoelen, hoewel het erg droog was en dat vinden Paddenstoelen niet fijn. Brenda schreef ze op: o.a. berkenzwam, melkzwam, vliegenzwam, elfenbankje, regenboogrussula en één paddenstoel die roken we ook, natuurlijk de stinkzwam.

Ook vertelde Antoon over een veegboompje, een boom waar de ??? ree laat zien dat hij op die plek de baas is! (zie foto hier onder!)

Op het eind van de wandeling waren onze tassen best gevuld. Sommige kinderen vonden een toetssteen en een tand van de heks die daar nog steeds woont!

Na de safari hoefden we de boodschappen niet af te rekenen.

We hebben leuke en gezellige middag samen gehad.

 

Reageren is niet mogelijk